Airbnb – maailmanlaajuisen turismin vallankumous? Me testaamme, miten se oikeasti toimii ja vertailemme vaihtoehtoja

Ulkomaille menemiseen liittyy korkeita kuluja, etenkin kun kyseessä on eksoottiset maat, eikö vaan?

Kävi ilmi, ettei asian tarvitse aina olla niin. Ensinnäkin, nykyisin on tuhansia eri tapoja varata lentolippuja, ja monet palveluntarjoajat myyvät lippuja pilkkahintaan, mikäli matkan varaa aikaisin. Lisäksi voit säästää itse majoituksen kustannuksissa.

Jos suunnittelet lomaasi omatoimisesti, etkä matkatoimiston kanssa, voit käyttää apunasi Airbnb-verkkosivua, joka toimii siltana yksityisen majoittajan ja turistin välillä.

Tänään tarkastelemme Airbnb-sivustoa lähemmin ja katsomme, mitä se tarjoaa, millaisia turvallisuustakuita se lupaa, ja mistä majoituksia voi varata.

Mikä se on?

Airbnb-verkkoportaalissa et voi varata huoneita tavanomaisista hotelleista, majataloista, tai lomakohteista, mikä yleensä on ihmisten ensiajatus.

Asia on juuri päinvastoin, sillä portaali toimii välittäjänä niille ihmisille, jotka haluavat tienata hieman ylimääräistä rahaa vuokraamalla omaa kotiaan tai huoneistoaan.

Tämän portaalin idea on erittäin yksinkertainen ja selkeä. Voit luoda isännöintikäyttäjän ja vuokrata huonetta, huoneistoa, taloa, kesämökkiä, tai muunlaista omistamaasi tilaa haluamaasi hintaan.

Turisti löytää kohteita melkein maailman joka kolkasta.

Sinun tarvitsee vain valita tietty kohde, etsiä mielenkiintoinen tarjous ja tarkastaa sen saatavuus tiettynä ajankohtana. Sitten on aika tehdä varaus, joka suoritetaan palvelun sisällä, mikä tekee siitä turvallista.

Pähkinänkuoressa Airbnb auttaa järjestämään sekä lomia että liikematkoja ympäri maailman.

Voit varata majoituksen edullisesti vaikkapa toiselta pallonpuoliskolta turvallisesti omalta kotisohvaltasi, sillä yritys takaa kaikille käyttäjille vahvistetut tarjoukset sivustolla.

Miksi Airbnb on niin suosittu?

Airbnb on ollut markkinoilla jo jonkin aikaa, eikä sen huikeaa menestystä ole vaikea huomata. Vaikket olisi koskaan käyttänyt sitä, olet todennäköisesti kuullut siitä. Mistä sen suosio oikein kumpuaa?

Siihen on oikeastaan yksi syy, ja se on hinta. Totuus on se, että hotellit voivat olla hintavia, etenkin jos suunnittelet matkaa jonnekkin eksoottiseen kohteeseen. Eikä asian laita ole parempi majatalojenkaan kohdalla.

Aiemmin ei tosin ollut muuta vaihtoehtoa. Matkaajan asuessa kaukana lomakohteesta, olivat hotellit ainoa turvallinen vaihtoehto, ja tämän Airbnb on muuttanut tarjotessaan pääsyn miljooniin yksityisten majoittajien tarjouksiin ympäri maailman.

Sen suosio voi myös johtua varausten teon helppoudesta. Kaikki tapahtuu verkkosivuston kautta, mikä takaa turvallisuuden, sillä jopa maksut suoritetaan verkkosivun kautta.

Tässä ei kuitenkaan ole vielä kaikki, sillä Airbnb mainostaa itseään portaalina, jonka avulla lomamatkasta saa entistä houkuttelevamman.

Tämä liittyy lähinnä melko laajaan matkailukohteiden luetteloon, joita toiset käyttäjät voivat suositella.

Voit siis suunnitella vierailemiasi kohteita etukäteen, mikäli viitsit nähdä hieman vaivaa.

Suosituimmat matkailukohteet

191 maata, yli 81 000 eri kaupunkia, ja lisäksi yli 4 miljoonaa erilaista tarjousta. Valinnanvaraa on selkeästi paljon, ja on vaikea valita kohdetta, joka olisi erityisen suosittu tällä sivustolla.

Tällä hetkellä sivusto suosittelee erilaisia Aasian kohteita, ja sillä on myös erittäin kattava tarjonta eurooppalaisten pääkaupunkien majoituksia.

Yritys kuitenkin suosittelee lukuisia mielenkiintoisia kohteita, kuten Sydneytä, Roomaa, Torontoa, Shanghaita ja Milania.

Voit myös matkustaa moniin maailman suurimpiin kaupunkeihin. Voit esimerkiksi käydä katsastamassa Vapauden patsaan New Yorkissa tai Pietarinaukion Roomassa, kiitos Airbnb:n.

Myös Hong Kong ja San Francisco ovat suosittuja matkakohteita. Voit varautua kattaviin majoitustarjouksiin jokaisessa matkakohteessa.

Esimerkkihintoja sivustolta

Suurinta osaa teistä kiinnostaa varmasti eniten hinnat, eikö totta? Se, onko majoitustarjous houkutteleva vai ei, riippuu tietenkin jokaisen yksilön mieltymyksistä.

Kuitenkin kun selaa yrityksen suosittelemia kohteita, on näkymä mielenkiintoinen:

 • Yön Shanghaissa saat jopa 50 euron hintaan per henkilö, ja kaikkien tarjouksien keskivertohinta on vain 62 euroa.
 • Tällä hetkellä halvin majoitus Milanissa on 51 euroa päivältä,
 • Sidneyssä sen sijaan halvimman majoituksen saa 52 euron hintaan, eikä ydinkeskustankaan hinnat usein ylitä 90 euroa.

Majoitusnormit. Mihin kannattaa kiinnittää huomiota?

Jos haluaa saada tietoa kaikista näistä tarjouksista, ainut vaihtoehto on mennä nettisivulle katsomaan majoituksia tietyltä alueelta.

Airbnb ei pidättäydy tietyissä normeissa, sillä ne asetetaan majoittajan, eli tilan omistajan toimesta.

Normit voivat vaihdella kovastikin, eleganteista luksusasunnoista pieniin huoneisiin ja omakotitaloihin.

Täten on olennaista aina lukea kohteen kuvaus perinpohjaisesti ja katsoa kuvia tarkkaan.

Kannattaa muistaa, että Airbnb vahvistaa kaikki tarjoukset, joten se, mitä kuvissa näkyy, on taatusti tarjolla kohteeseen saapuessa.

Jos näin ei kuitenkaan ole, yritys tarjoaa erilaisia hyvityksiä, äärimmäisissä tilanteissa jopa täyden hyvityksen ja apua uuden paikan etsimiseen.

Onko sen käyttö kannattavaa? Mitä arvostelut kertovat?

Yrityksen arvostelut ovat kaikki hyvin erilaisia, mutta meidän mielestämme niihin ei voi luottaa täysin. Jokainen meistä on erilainen, ja jokaisella on omanlaisensa tarpeet. Joskus pienikin ajatuksen karkailu varausvaiheessa voi johtaa sellaisen kohteen varaamiseen, joka ei täysin vastaa odotuksia.

Arvosteluista on kuitenkin vaikea löytää tietoa vakavista petoksista, huonoista olosuhteista ja ongelmista majoittajan kanssa. Moni on sen sijaan tyytyväinen ja suosittelee majoitusta.

Tärkeää on kuitenkin se, että löydät paljon vahvistusta siitä, että ongelmatilanteissa Airbnb todella puuttuu peliin ja korvaa asiakkaiden menetyksiä, sekä majoittujan että majoittajan tapauksissa.

Meillä on alennuskoodi lukijoillemme!

Viimeisenä muttei vähäisimpänä – luvassa on pieni yllätys, joka saattaa kannustaa monia ottamaan seuraavan askeleen kohti Airbnb:n tarjontaa ja aloittamaan seuraavan lomansa suunnittelun.

Meillä on lukijoillemme tarkoitettu alennuskoodi, jonka voi yhdistää ensimmäiseen majoitusvaraukseen. Koodin avulla saat ensimmäisestä varauksestasi pois 41 euroa.

Click to rate this post!
[Total: 165 Average: 1.1]

Airbnb - kokemuksia:

 1. Kun varaa huoneen pariksi päiväksi, täytyykö se maksaa kokonaisuudessa saman tien, vai onko normaalia maksaa pieni talletussumma alkuun ja loput vasta saapuessa? En löydä tästä mitään tietoa mistään.

 2. Onko täällä joku, joka olisi jo käyttänyt näitä majoituksia? Onko mahdollista, että ihmiset vuokraavat pieniä huoneita asunnoistaan, joista puuttuu yksityisyys kokonaan? Kirjoitahan jos sinulla on kokemusta airbnb:stä.

 3. Moi. Onko mahdollista perua varaus ja saada rahoja takaisin? Haluaisin varata pitkän ajan majoituksen ennen kuin lähden, tiedättehän miten elämä kuljettaa …

 4. Kaikki näyttää hyvältä, mutta mitä jos saavun paikalle ja kyseessä onkin jonkun hyypiön luola? Tarjoaako yritys minulle saman tien uuden majoituksen ja maksaa sen myös? Olen tosissani, sillä jos jään tyhjän päälle tuhansien kilometrien päässä kotoa, niin onhan se nyt aika kamalaa.

 5. Miten se toimii, varmistetaanko näitä varauksia suoraan palvelussa vai menevätkö he majoittajan luo ja järjestelevät homman hänen kanssaan? Ottaako Airbnb rahat majoituksestani etukäteen, vai hoidanko asian majoittajan kanssa ??

 6. Jakakaahan joitakin kivoja Airbnb-asuntojen majoitustarjouksia, joihin kannattaa tutustua, varsinkin kun kyseessä on ensimmäinen matka, joten ei olisi kiva pettyä. (Tykkään merimaisemista ja lämpimistä maista lol)

 7. Tiedättekö mitään muita asunnonvuokrauspalveluita?? Airbnb on omalta osaltani saanut liikaa miinuksia ja etsin nyt jotain muuta

 8. Peruskysymys: Kumpi on parempi, hotellli- vai airbnb-majoitus?? Jälkimmäisen vaihtoehdon etusivu ei ole kovin houkutteleva. Ja vielä tämä: Jos vuokraan asunnon, voiko varauksen perua omistajan toimesta??? Voidaanko minut jättää kuin nalli kalliolle tällaisessa tilanteessa?? Auttaako Airbnb silloin? Onko olemassa listaa asunnoista, joita kannattaa välttää?

 9. Kannattaa tiedostaa se, että Airbnb:n avulla voi vuokrata asuntoja edullisesti ja niihin voi liittyä riskejä, joten ensimmäisen varauksen olisi hyvä olla sellainen, jossa on hyviä arvosteluja. Yleisesti ottaen palvelua kannattaa käyttää, varsinkin hiljaisina kuukausina, jolloin hinnat ovat parhaimmillaan, eikä suositun kohteen varaamisessa ole ongelmia.

 10. Airbnb:n kautta vuokraamisessa on hyötyjä ja haittoja, kuten missä tahansa asiassa. Minun neuvoni on tutustua paikan omistajaan ennen vuokraamista ja kysyä joistakin asioista, kuten alueesta, maamerkeistä ja paikallisista ruuista, jotta olet 100 % valmistautunut ensimmäiseen reissuusi, ja olet varma mitä tuleman pitää.

 11. Vaativatko he henkilötodistusta paikalle saapuessa? Ja toinen kyssäri: voinko tehdä järjestelyjä paikan omistajan kanssa verkkosivuston ulkopuolella? Vuokraisin paikan mielummin niin, ettei tarvitsisi maksaa provisiota lol

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *