SumUp – kätevä maksutapa? Mielipiteesi ja kokemuksesi

Nykyään on jo nähtävissä hyvin selvä yhteiskunnallinen siirtyminen pois käteisestä rahasta kohti käteismaksuja. Tämä suuntaus on luonnollisesti ollut havaittavissa jo pitkään, mutta pandemia on nyt lisännyt sitä voimakkaasti.

Tämä tilanne on tavallaan pakottanut monet vähittäiskauppiaat muuttamaan tapojaan, joilla ne keräävät rahaa asiakkailta. Useimmat ihmiset odottavat, että heillä on käytössään maksupääte, joka tukee sekä perinteisiä kortteja että tietysti kontaktittomia maksuja. Onneksi tällaisista laitteista ei ole pulaa, ja mikä tärkeintä, niiden käyttö on yhä halvempaa.

Tietyn ratkaisun valinta voi kuitenkin olla ongelmallista, joten tänään tarkastelemme yhtä niistä – SumUpia. Tarkista nyt, mikä se on, mitkä ovat sen edut ja haitat ja kuinka paljon maksat siitä.

Mikä on SumUp?

SumUp on toisaalta käteismaksuihin liittyvä alusta, mutta samalla myös väline niiden toteuttamiseen. Palvelun avulla käyttäjä saa käyttöönsä sekä päätelaitteen että sitä tukevan koko järjestelmän.

lähde – https://sumup.fi

Kyseessä on tietenkin mobiililaite, joka on vastaus monien yrittäjien tarpeisiin. Nykyään aika on valttia, ja jokainen sekunti on epäilemättä tärkeä, kun on kyse kosketuksettomien maksujen käsittelystä. On syytä huomata, että valittavana on 2 erilaista laitetta, joihin voi tilata myös hyödyllisiä lisävarusteita. Laitteisto on varustettu moduuleilla, jotka tukevat:

 • sirulliset maksukortit, mukaan lukien suosituimmat eli Visa ja MasterCard,
 • kontaktittomat maksut,
 • klassinen kortin magneettijuova.

Yritys ylpeilee laitteidensa helppokäyttöisyydellä, korkealla toiminnallisuudella ja luotettavuudella. Kuten virallisilta verkkosivuilta selviää, se huolehtii myös asiakkaidensa turvallisuudesta. Se säilyttää osan perityistä maksuista jonkin aikaa mahdollisten petosten estämiseksi.

Mitä SumUp-mobiilimaksupäätteet tarjoavat?

Nyt kun tiedät, mikä SumUp tarkalleen ottaen on, on korkea aika tutustua itse maksupäätteeseen. Sen yksinkertaisimmalle perusversiolle on ominaista muun muassa:

 • Suurikapasiteettinen akku, joka tarjoaa pitkän käyttöiän yhdellä latauksella,
 • USB-lataus – erittäin hyvä ratkaisu, joka lisää laitteen liikkuvuutta,
 • Bluetooth-tuki – sitä käytetään langattomaan viestintään laitteiden kanssa, jotka tarjoavat Internet-yhteyden, kuten älypuhelimen tai tabletin (Internet-yhteys on välttämätön maksujen suorittamiseen),
 • pieni koko – se mahtuu taskuusi, koska sen mitat ovat vain 7cm x 7cm x 2.5cm.

Tämän ansiosta päätelaite voidaan ottaa mukaan lähes minne tahansa ja sitä voidaan käyttää vapaasti, jos siellä on Internet-yhteys. Se sopii erinomaisesti suurelle yritykselle ja on hyödyllinen työkalu kenttätyöntekijöille.

Miten kontaktiton maksualusta toimii tai mitä se maksaa?

Tässä vaiheessa olet luultavasti eniten kiinnostunut maksuista, jotka aiheutuvat laitteiden ja järjestelmän käytöstä kosketuksettomia maksuja varten. Aloitetaan hyvistä tiedoista, yritys ei veloita mitään tilauksia. Maksat vain kertamaksun itse päätelaitteesta, ja tässä on useita vaihtoehtoja:

 • Lentomaksupääte 129 zlotyn hintaan,
 • edellä mainittu laite yhdessä kätevän latausaseman kanssa 199 punnan hintaan,
 • hieman suurempi, kannettava Wi-Fi-pääte hintaan 449 puntaa,
 • SumUp-pääte, jossa on sisäänrakennettu tulostin, 649 zlotyn hintaan – kyseessä on edelleen mobiililaite.

Tärkeää on myös se, että yritys takaa, että järjestelmän käyttämiseen tarvittava mobiilisovellus on maksuton. Asiakaspalveluun pääsy on myös ilmaista, samoin kuin käyttäjän tilille kertyneiden varojen nostaminen – nämä tulevat tietysti tehdyistä maksuista. Ihmetteletkö nyt, millä tämä yritys ansaitsee rahaa?

lähde – https://sumup.fi

Ainoa maksu on jokaisesta rahoitustapahtumasta perittävä provisio sen tyypistä riippumatta. Tämä on aina 1,49 prosenttia. Onko tämä paljon? Kun otetaan huomioon monien muiden käteismaksupalveluja tarjoavien toimijoiden maksut, se on ehdottomasti hyvin alhainen. On myös syytä huomata, että kun tilaat varojen nostoa, sinun on oltava kärsivällinen – sen toteuttamisaika on 3-5 työpäivää.

Onko maksupäätteen käyttö monimutkaista?

Yritys kehuu, että sen päätelaitteissa on erittäin helppokäyttöinen käyttöjärjestelmä. Sama koskee mobiilisovellusta, joka on saatavilla Android- ja iOS-laitteille. Meidän on tietysti vaikea todentaa tätä, mutta yksinkertaisuus näkyy varmasti jo laitteiston ensimmäiseen käynnistykseen liittyvässä menettelyssä. Miltä se näyttää?

SumUp-verkkosivuston kuvaus vuorostaan:

 • asenna sovellus mobiililaitteeseen, käynnistä päätelaite ja muodosta sitten laitepari (yhteys Bluetooth-yhteyden kautta),
 • suorittaa ensimmäisen 1 zlotyn suuruisen maksun,
 • kun maksu on käsitelty, ohjelmiston asennus alkaa automaattisesti,
 • aktivoi päätelaite, kun se on Bluetooth-yhteystilassa.

Mitkä ovat SumUpin edut ja haitat?

Vaikka SumUp-alusta on ollut markkinoilla jo jonkin aikaa, sitä pidetään edelleen eräänlaisena teknologisena uutuutena. Epäilemättä sen suurin etu on hinta, joka on paljon alhaisempi kuin kilpailevien ratkaisujen tapauksessa – meillä on tässä vain komissio.

Itse maksupääte tukee periaatteessa kaikkia nykyisin suosittuja maksuja, perinteisistä magneettijuovakortista kontaktittomiin kortteihin. Tähän kannattaa lisätä tunnettujen järjestelmien, kuten Grouponin, tuki.

Toinen tärkeä etu on laitteen uskomaton liikkuvuus. Se vie hyvin vähän tilaa, mutta siinä on myös tilava akku ja energiatehokkaat komponentit, joten se toimii pitkään yhdellä latauksella.

Entä sitten haitat? Täydellisiä asioita ei ole olemassa, ja SumUpilla on myös joitakin haittoja. Tietenkin meitä ohjaavat tässä yhteydessä käyttäjien omat mielipiteet, jotka korostavat ensinnäkin:

 • Asiakaspalvelu on ammattitaitoisesta palvelusta huolimatta saatavilla vain arkisin – jos asioit viikonloppuisin, mahdollisia ongelmia ei voida ratkaista nopeasti,
 • satunnaisia vaikeuksia päätelaitteiden ja ulkoisten laitteiden, erityisesti tulostimien, yhdistämisessä.

Kannattaako SumUpia käyttää?

Toivomme, että edellä olevan artikkelin lukeminen antoi sinulle vastauksen yllä olevaan kysymykseen ja tiedät jo, onko SumUpin valinta hyvä ratkaisu. Jokaisen on tehtävä tällainen päätös itsenäisesti ja otettava huomioon ennen kaikkea omat tarpeensa.

Mielestämme nämä päätelaitteet voivat todellakin olla kiinnostava vaihtoehto pienemmille yrityksille, jotka etsivät hyviä välineitä käteismaksuja varten. Niiden käyttöä tukevat alhaiset palkkiot ja lisämaksujen puuttuminen, myös sopimuksen rikkomisesta.

Lopullinen päätös on tietenkin sinun käsissäsi. Jos olet kuitenkin jo ollut yhteydessä tähän alustaan, kerro kokemuksesi kommenttiosioon.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]

SumUp - kokemuksia:

 1. Mitä tapahtuu, kun eroan tämän yrityksen tarjouksesta? Päätelaite jää minulle ja on periaatteessa hyödytöntä elektroniikkaa vai ostaako esimerkiksi SumUp ne takaisin?

 2. Mikä on näiden laitteiden takuu, onko se tavanomainen eli kaksi vuotta?

 3. Tietääkö kukaan, onko mahdollista neuvotella palkkioista tämän yrityksen kanssa, jos suuria rahasummia siirretään usein?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *