10 faktaa AliExpressistä, joita et luultavasti tietänyt

Nykyään AliExpress on yksi maailman suurimmista verkkokauppa-alustoista. Vuonna 2010 perustettu palvelu on osa Alibaba groupia, joka erikoistuu pääosin jälleenmyyntiin. Kaupan suosio on selvää, kun katsotaan useita tilastoja.

Tiesitkö, että 2 vuoden jälkeen julkaisusta sillä oli yli miljoona asiakasta ympäri maailmaa? Nykyään yhtiö palvelee ihmisiä melkein 200 eri maasta noin 200 miljoonalla kuukausittaisella vierailijalla! Kuulostavatko nämä numerot uskomattomilta? Tämä on vain yksi mielenkiintoisista faktoista, jotka liittyvät tähän alustaan. Jos haluat oppia lisää heistä, jatka lukemista. Tänään esitämme 10 mielenkiintoista faktaa AliExpressistä.

Nykyään AliExpress on yksi maailman suurimmista verkkokaupan alustoista. Vuonna 2010 lanseerattu se on osa valtavaa Alibaba -konsernia, joka on erikoistunut pääasiassa tukkumyyntiin. Kaupan suuri menestys näkyy parhaiten lukuisissa tilastotiedoissa.

Tiesitkö, että kaksi vuotta sen julkaisun jälkeen sillä oli yli miljoona asiakasta ympäri maailmaa? Nykyään yritys palvelee ihmisiä lähes 200 eri maasta, noin 200 miljoonaa kävijää kuukaudessa! Vaikuttavatko nämä luvut mielestäsi järkyttäviltä? Tämä on vain yksi mielenkiintoisista tosiasioista, jotka liittyvät tähän portaaliin. Jos haluat oppia lisää niistä, lue. Tänään esittelemme sinulle 10 mielenkiintoista faktaa AliExpressistä.

Fakta 1: Maailmanlaajuiset Black Friday -tarjoukset eivät ole mitään verrattuna Singles’ Dayhin AliExpressillä.

Oletko aina ajatellut, että Black Friday on täyttä kuluttajajuhlaa ja samaan aikaan erikoinen tilaisuus myyjille? Sitä ei voi kieltää, että tämä ainulaatuinen tarjouspäivä on erittäin tuottava. Juhlapäivä alkoi Yhdysvalloissa ja on levinnyt nopeasti ympäri maailmaa nykyään ottaen osaa monissa maissa, mukaan lukien suurimmassa osassa Eurooppaa. Perjantaina, ja oikeastaan koko viikonlopun ajan, kuluttajat ympäri maailmaa laittavat satoja miljardeja dollareita kauppoihin.

Kuitenkin juhlan, ja erityisesti myyntien, johtaja on Kiina, nimenomaan AliExpress. Tämä verkkosivusto on aloittanut juhlimaan erityistä juhlapäivää, Singles Day. Sen historia juontaa vuoteen 1993, jolloin kiinalaiset opiskelijat päättivät juhlia sinkkuuttaan. Siitä lähtien se on järjestetty vuosittain 11. marraskuuta.

Vuonna 2009 AliExpress, tai tarkemmin koko Alibaba group, päätti tehdä siitä myyntijuhlaa, luoden erilaisen kilpailijan Black Fridaylle. Sitä ei voi kieltää, että siitä on tullut erittäin suosittu. Tilastot näyttävät, että Singles Dayn aikana vuonna 2020 verkkosivusto ansaitsi melkein 75 miljardia dollaria vain 24 tunnissa. Tämä on ehdoton maailmanennätys.

Tämä ei kuitenkaan ole ainut kaupallinen menestys tällä alustalla. Tiesitko, että aika, jonka käyttäjä viettää keskiarvoisesti verkkokaupassa on 2-3 minuuttia? Se ei ole kovin kauan. Joten ei ole yllätys, että mainostajat tekevät kaikkensa hyödyntääkseen tämän lyhyen ajan ja saada mahdollisimman monta ihmistä viettämään aikaa alustalla ja tekemään ostoksia. On osoitettu, että tehtävä on paljon helpompaa AliExpressillä. Käyttäjien keskiarvoinen vierailuaika tällä sivustolla on jopa 6 minuuttia, eli 2 kertaa enemmän kuin muualla!

Jos tämä ei ole tarpeeksi, meillä on yksi mielenkiintoinen tilasto lisää. AliExpress sekä Alibaba group tekevät 53% digitaalisista kaupoista Kiinassa. Vertailun vuoksi sen suurin kilpailija Amazon myy 48% kotimaassaan Yhdysvalloissa.

Fakta 2: Myydyin tuote AliExpressissä vuonna 2020

Mainitsemme tämän syystä. Se kertoo siitä kuinka suuri kilpailija kiinalainen vekrkokauppajätti on amerikkalaisille brändeille. Oletko utelias, mitä tuotetta myytiin eniten vuonna 2020 AliExpressillä? Saatat yllättyä – se oli karkaistu näyttölasi useille Applen puhelimille, eli iPhoneille. Tämä on paras todiste siitä, että jopa tämän amerikkalaisen valmistajan suurimmat fanit eivät pidä heidän äärimmäisen kalliista hinnoista.

On myös mainitsemisen arvoista, että useimmat suosituimmista tuotteista ovat puhelinvarustekategoriasta. Jopa korut jäävät niiden jälkeen!

Fakta 3: AliExpress – sovellus rikkoo suosioennätyksiä myös Kiinan ulkopuolella

AliExpress on mainostanut mobiilishoppailusovellustaan vahvasti jo jonkin aikaa. Se kannustaa käyttäjiä käyttämään sitä kuponkien ja muiden etujen avulla. Tällainen mainostus näyttää tuoneen hyviä tuloksia. Näyttää siltä, että sovellus on erittäin suosittu Kiinassa ja sen ulkopuolella. Mobiiliverkkokauppojen osalta se on myös suosituin Venäjällä.

Fakta 4: AliExpressin mahtava kasvu vain 10 vuodessa!

Monet yritykset tekevät vuosia raakaa työtä nostaakseen tulojaan. AliExpress, toisaalta, vaikutti menestykseltä jo heti alusta alkaen. Portaali on ollut markkinoilla vuodesta 2010 lähtien ja he onnistuivat tekemään mahtavia taloudellisia tuloksia jo ensimmäisenä vuonna. Konsolidoidut tulot olivat 45 miljardia dollaria.

Mietitkö nyt, mitä se oli vuonna 2020? Yritys oli todella lähellä tulojen tuplaamisessa vain vuosikymmenessä! Arvioiden mukaan se oli yli 5 miljardia dollaria. Tämä on kuitenkin vain pieni osa totuutta, sillä Alibaba group on ansainnut yli biljoona dollaria samaan aikan!

Fakta 5: AliExpressin ja koko Alibaba groupin valtava arvo

Näyttää siltä, että AliExpress on myös valtava ”leikkikenttä” mainostajille, josta he voivat saada uskomattomia tuloja. Viimeisimmät tilastot näyttävät, että portaali ansaitsee yli 18 000 dollaria joka päivä vain mainosbannereilla. Verkkosivuston arvo perustuu tähän, ja se arvioidaan olevan noin 4 miljardia dollaria.

Muistutamme, että AliExpress on vain osa isompa Alibaba groupia, jokaa keskittyy pääosin jälleenmyyntiin. Tiedätkö kuinka paljon se on arvoltaan? Yli 480 miljardia dollaria!

Fakta 6: Hauskoja faktoja Alibaban ja AliExpressin perustajasta Jack Masta

Jack Ma on kiinalainen ja sekä Alibaba groupin että AliExpress -myyntiportaalin perustaja. Hän aloitti seikkailunsa verkkosijoittamisessa vuonna 1999, kun ensimmäinen yllä olevista yhtiöistä perustettiin. Ajattelet varmaan, ettei tässä ole mitään outoa?

Näin saattaisi olla, jos et tietäisi, että Jack Ma pääsi käsiin tietokoneeseen ensimmäistä kertaa vasta vuonna 1995, vain 4 vuotta aikaisemmin! On uskomatonta, että näin lyhyessä ajassa hän onnistui tekemään toiminnastaan täydellistä.

Myöhään alkanut matka nykyaikaisen elektroniikan kanssa ei ollut yhteensattuma. AliExpressin perustaja eli köyhyydessä ennen kuin aloitti yrittäjyyden. Tiesitkö, että hän on nyt Kiinan rikkain mies? Hänen varallisuuden arvioidaan olevan jopa 40 miljardia dollaria! Tämä tekee hänestä 21. rikkaimman ihmisen koko maailmassa.

Kuriositeettina, Jack Ma tarvitsi 60 000 dollaria yrityksensä aloittamiseen. Luuletko, että hän pystyi keräämään näin paljon elämällä köyhyydessä? Ei tietenkään, hän lainasi rahaa ystäviltä ja kolleegoiltaan.

Fakta 7: Hauskat ja kiistanalaiset tuotteet ilmestyvät usein AliExpressiin

AliExpressin alusta rikkoo ennätyksiä myyntitilastoillaan, mutta toisaalta se ei ole vapaa kiistoista. Miljoonien tuotteiden joukosta voi joskus löytää hauskoja ja jopa kiistanalaisia tuotteita.

Yksi esimerkki on vessaharja, jonka nimi on… Donald Trump. Emme tuomitse sitä, jos se oli hauska kiinalainen vitsi Yhdysvaltojen johtajaa kohtaan. Kuitenkin tiedämme, että tätä tuotetta voi ostaa jopa 300 eri jälleenmyyjältä.

Muita kiinnostavia tuotteita ovat vaatteet ja useat laitteet, joihin on printattu itkevä Kim Kardashian.

Fakta 8: China Postin valitseminen on kaikkein huonoin vaihtoehto AliExpressillä

Jos käytät AliExpressiä usein, olet saattanut useasti etsiä nopeinta toimitusvaihtoehtoa. Tarkoitamme tietenkin ilmaista toimitusta. Oletko kuullut, että China Post olisi huonoin vaihtoehto? Tilastot kertovat samoin, kun kyseessä on toimitusajat Eurooppaan. Tämä toimitusvaihtoehto on viimeinen, jopa 34 päivän toimitusajoilla.

China Postin ja seuraavan vaihtoehdon välillä on suuri väli. Toisiksi hitain vaihtoehto on GLOBAL Express/ePacket China, jonka toimitusaika Eurooppaan on noin 19 päivää. Mikä kannattaa valita? Jos uskotaan tilastoihin, paras vaihtoehto on AliExpress Standard Shipping. Toimitusaika tällä palvelulla on noin 11 päivää.

Fakta 9: AliExpressin niin sanotut pimeät huutokaupat

Et välttämättä tiedä tätä, mutta jo perustamisensa jälkeen, AliExpressillä on ollut ongelmia niin sanottujen ”pimeiden huutokauppojen” kanssa. Ne myyvät feikkituotteita todella matalaan hintaan ja yleensä erittäin huonolaatuisina. Mikä pahinta, useasti ihmiset ostavat tuotteita tällaisilta kaupoilta, eivätkä koskaan saa tuotteitaana.

Sivusto taistelee tätä vastaan, mutteivät ole olleet tehokkaita. Menneisyydessä tällaisiin törmäsi hakemalla tiettyjä asioita hakupalkista. Näinä päivinä vaihtoehto on blokattu, mutta voit silti päästä käsiksi pimeisiin huutokauppoihin suoralla linkillä.

Fakta 10: AliExpressillä ei ole omia tuotteita

Lopuksi, pieni hauska fakta – AliExpressillä ei ole omia tuotteita. Alusta lähtien perustajan ajatus oli luoda siltoja valmistajien ja ostajien välille. Portaalin myyjät ovat kiinalaisia yrityksiä, jotka valmistavat omia tuotteitaan, yleensä valtavissa tehtaissa.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]